//

Католики Франції відновили день молитви за батьківщину

Сьогодні католики Франції відродили багаторічну традицію молитви за батьківщину. Відновником ініціативи короля Людвіка ХІІІ посвятити Францію Марії 15 серпня 1638 року став глава єпископату кардинал Андре Вен-Труа.

 


Це повернення до християнського коріння, від якого світська Франція намагається відсторонитись, викликало широку полеміку у суспільстві завдяки появі в тексті спеціально приготованої молитви згадок про актуальні для країни сьогодні питання. Деяким середовищам не сподобались слова «щоб відчуття спільного добра взяв гору над партикулярними інтересами нечисленних» а також «щоб діти могли вповні втішатися любов'ю батька і матері». Їх коментують як критику змін, запропонованих урядом соціалістів щодо легалізації евтаназії, гомосексуальних шлюбів і усиновлення ними дітей.

 


Французьку Католицьку Церкву звинуватили у збудженні непотрібних поділів і втручання до політики через заохочення до молитви. На це речник єпископату о.Бернард Подвін відповів таким чином: «Віруючі мають право представити Богові в молитві проблеми, якими живуть; це спосується також актуальних питань».

 


У Парижі молитву за батьківщину очолив Архиєпископ столиці, також вірні інтенсивно молились у Люрді, куди на урочистіть Успіння Пресвятої Діви Марії прибуло кілька десятків тисяч паломників.

 

За матеріалами: radiovaticana.org