//

Екстремісти погрожують підірвати церкву в Катманду

Церква Успіння у Катманду посилила заходи безпеки після того, як місцевий парох отримав телефонний дзвінок з погрозами від індуїстських екстремістів на адресу самого священика та його церкви.

 


Чоловік, який назвав себе лідером Непальської Армії Оборони (НАО) зателефонував о.Робіну Рею і пообіцяв організувати вибухи в церкві, якщо Католицька Церква відмовиться «допомагати» НАО, причому він не пояснив, що мав на увазі під цим поняттям.

 


Екстремісти, які хочуть повернути Непалу статус індуїстської держави, вже зреалізували ряд смертельних нападів на християнські церкви і мусульманські мечеті. У 2009 році вони вже атакували Церкву Успіння у Катманду, тоді загинуло троє людей, серед них 14-річна дівчинка.

 


Чоловік, який називав себе Sangharsa - Боротьба – заявив, що НАО і далі активна, незважаючи на арешти багатьох своїх ключових членів після бомбардування церкви у 2009 році.

 

Її колишній лідер, Рам Майналі, був заарештований через чотири місяці після атаки. Сім інших членів були схоплені нещодавно, 23 липня під час рейду, в ході якого поліція виявила вибухівку і зброю.

 

Отець відразу ж повідомив поліцію про загрозу. Поліцейські попередили християн бути особливо пильними і посилити заходи безпеки в церкві. 

 

За матеріалами: ucanindia.in