//

Єпископи Коста-Ріки закликають зберігати людську гідність

Ми підняли тривогу щодо проектів законів, які суперечать здоровій антропології, не поважають людської гідності та шлюбу як основи сім'ї і суспільства, з яким не може зрівнятися жодна інша реальність, – ці слова написали єпископи Коста-Ріки після пленарного засідання. Вони підкреслили, що людська гідність завжди була віссю їхніх роздумів. Однак, як зазначили єрархи, в країні є сильні важелі тиску, це і окремі люди, і цілі групи, які часто мають фінансову підтримку іноземного капіталу, вони, співпрацюючи з місцевими засобами масової інформації, вимагають прийняти закони, несумісні з людським життям.

 

Аналогічні пропозиції просуває Міністерство охорони здоров'я Коста-Ріки та деякі депутати. Єпископи називають їх «антирелігійними і антихристиянськими», позаяк їхня мета – сприяти протилежному до життя менталітету під маскою захисту прав людини. Усе декларують як знак прогресу та свободи, але насправді – це спотворене бачення шлюбу та сім'ї.

 

Єпископи Коста-Ріки підкреслюють важливість належної освіти про сексуальне співжиття і закликають усе суспільство, особливо батьків, сміливо тиснути на засоби масової інформації і органи, які відповідальні в країні за ці питання. Саме батьки повинні захищати право вибору освіти своїх дітей, оскільки вони є першими, хто відповідальний за їхнє виховання.

 

За матеріалами radiovaticana.org