//

Ватиканський медіа-консультант сподівається на швидкий судовий розгляд у справі папського камердинера

 Новий ватиканський медіа-консультант Грег Берк висловився за якнайшвидший судовий розгляд у справі "Vatileaks". Він сподівається, що все буде набагато швидше, ніж зазвичай це відбувається в італійських судах. Американський журналіст зізнався в інтерв'ю сьогоднішній "Tagespost", що засоби масової інформації хочуть знайти у справі папського камердинера те, чого насправді немає. Навіть якщо "Vatileaks" став проблемою для Ватикану, Папа Бенедикт XVI абсолютно відкритий на її вирішення. Йдеться не про "рак", але "поранену ногу, яку можна зцілити", переконаний Берк.

 

Щоб поліпшити імідж Святого Престолу, треба краще реагувати на публікації в медіа, вважає медіа-консультант. Це допоможе зрозуміти, яким чином давати відповідь сучасним засобам масової інформації. Однак у традиційній установі все не може змінитися в мить. Те, що лефевристський єпископ Вільямсон заперечує Голокост, є до певної міри класичним випадком, коли щось може піти не так, нагадав журналіст події недавнього минулого. Але з тих пір багато змінилося, вважає медіа-консультант і додає, що для хороших взаємин зі ЗМІ завжди потрібне добре планування: "Ватикан у сфері громадських зв'язків планував дуже часто погано – і якимось чином упродовж тривалого часу так працював", – сказав американський журналіст.

 

Грег Берк нагадав, що Церква Ісуса Христа несе позитивну і радісну новину. Світ змінився, також "годинник" світових засобів масової інформації йде інакше, ніж раніше. "Ми маємо справу не тільки з кількома газетами, але з щоденним цілодобовим напливом новин", – звернув увагу він.

 

Державний секретаріат Святого Престолу в червні створив нову посаду медіа-консультанта. Її зайняв відомий ватиканський кореспондент телекомпанії "Fox News" 52-річний Грег Берк. Журналіст належить до "Opus Dei".

 

За матеріалами:  radiovaticana.org