//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (06.08 –12.08)

Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, 5 серпня 2012 року, на запрошення Митрополита й Архиєпископа Пряшівського Івана (Баб'яка), очолив Божественну Літургію під час прощі до Літманови (гора Звір) у Словаччині. Цього ж дня Митрополит Пряшівський подарував мощі блаженних священномучеників Павла (Гойдича) та Василя (Гопка) Главі УГКЦ.

 

Урочистою Архиєрейською Літургією, 7 серпня в храмі Святої Анни (м. Львів, вул.. Городоцька, 32), розпочались святкування 20-ти літнього ювілею перебування сестер Катехиток Святої Анни в Україні, та 80-ої річниці із дня заснування Згромадження в Бразилії. Рівно 20 років тому, 7 серпня 1992 року в празник св.. Анни, Блаженніший владика Володимир Стернюк провів обряд облечин перших трьох сестер Згромадження Катехиток Святої Анни з України.

 

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у своїй проповіді сьогодні, подякував сестрам за їхні труди, які вони сповняють для розвитку Львівської архиєпархії та цілої Церкви зокрема, і особисто поздоровив з цим ювілеєм настоятельниць Згромадження.

 

Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир (Війтишин) зустрівся з учасниками VII Міжнародної пішої прощі мігрантів і їхніх родин із Самбора до Зарваниці. «Прикро, що в країні, яка тече молоком і медом, є багато людей, котрі не можуть вдома прогодувати свою сім’ю. Дякую вам за відданість і все, що ви робите для спасіння наших душ», - звернувся до паломників Владика після Літургії в івано-франківському катедральному соборі Святого Воскресіння.

 

Десятиденна проща від Самбора до Зарваниці загальною протяжністю 250 км тривала до 12 серпня. У ній брали участь 315 паломників із 15-ти країн світу. Наймолодшій прочанці – 8 років, найстаршій – 79. Організував прощу Пасторально-місійний відділ УГКЦ.

 

Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівськийвладика Ігор, 12 серпня, з пастирським візитом завітав у с. Вороняки, Поморянського протопресвітерату. Візит відбувся з нагоди  20-ої річниці заснування парафіяльної громади. Під час архиєрейських відвідин, владика освятив іконостас храму Святих Жінок мироносиць, очолив Архиєрейську Божественну Літургію, звершив чин водосвяття на подвір’ї храму та освятив «площу українських патріархів», розташовану при в’їзді до церкви.

 

Цього ж дня греко-католицька парафія с. Гадинківці Копичинецького деканату відсвяткувала знаменний ювілей – 100-ліття своєї церкви Різдва Пресвятої Богородиці. У цьому храмі неодноразово служив уродженець села – Станіславський єпископ Григорій Хомишин (тепер блаженний УГКЦ і покровитель Бучацької єпархії). На святкування ювілею церкви прибув правлячий архиєрей Бучацької єпархії – владика Дмитро Григорак, ЧСВВ. 

 

До вашої уваги:

Ми, греко-католики, маємо дуже важливе завдання в межах Католицької Церкви, - Глава УГКЦ

«УГКЦ – сильне моральне ядро, яке може стати основою для відродження суспільства…», – Глава УГКЦ для словацького видання «Слово»

 

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на празник Успіння Святої Анни

"Радіймо із цього, що ми знаходимося у правдивій Церкві, яку заснував Ісус Христос", - Митрополит Ігор

 

Владика Йосиф (Мілян): «Служіння священика в умовах еміграції – це великий шанс розкрити Божий дар»

 

Ростислав Пендюк: "Створювати подружжя на основі лише емоцій – не варто"

 

Анонс:

На свято Преображення Господнього, 19 серпня, в Коломиї відбудеться  освячення центральної святині Коломийсько-Чернівецької єпархії – Катедрального Собору Преображення Христового. Чин освячення та Архієрейську Божественну Літургію очолить Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.