//

Молодь Запорізького деканату УГКЦ в Карпатах застановлялася над Святими Таїнствами Церкви

Цього літа молодь Запорізького деканату Донецько-Харківського Екзархату УГКЦ мала змогу відпочити від буденних справ і духовно збагатитися в одному з найкращих куточків нашої країни – горах Карпатах. Відтак у Карпатах 30 липня 2012 року в реколекційному будинку Згромадження Сестер св. Вінкентія, що в Дорі, розпочався молодіжний табір з ініціативи декана Запорізького деканату о. Ігоря Дмитришина, який був духовним провідником табору. Близько 35 осіб із східних міст України: Бердянська, Запоріжжя, Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, взяли участь у ньому, в такій спосіб творячи спільноту, в якій панувала Божа благодать, любов, доброта та взаєморозуміння.

 

Учасники табору щодня молилися на Божественній Літургії та Вечірній відправі. Крім цього, приступали до Святих Таїнств Сповіді та Пресвятої Євхаристії. Варто зазначити, що  деякі учасники табору робили це вперше.

 

«Найціннішим скарбом для молоді стали науки, які провадили сестри - служебниці с. Людмила Панасюк та с. Олена Гнідець», - зазначає учасниця табору Діана Бєлова із Кривого Рогу. Тематика таких зустрічей стосувалася Святих Таїнств в житті християнина, під час яких кожен міг більше дізнатися про правди християнської віри. «Божою ласкою для всіх учасників табору була участь у нічних чуваннях з нагоди храмового празника в студитському монастирі пророка Іллі, що в Дорі, та Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ», - згадує учасниця табору Діана. Такий духовний відпочинок вдало поєднувався із красою українських Карпат.Цікавим є те, що більшість учасників табору подолали свою першу гірську вершину – гору Хом’як, на якій встановлена статуя Пресвятої Богородиці. «Молитва і прагнення підкорити вершину допомогли подолати довгий і важкий підйом та фізичну втому», - ділиться спогадами Діана.- «Із радості ми не могли втриматися від обіймів і, взявшись за руки, пригорнулися до Матінки Божої. З цієї вершини, як на долоні, видно Буковель, Гуцульський край, Чорногорський хребт, Говерлу та Петрос».

 

Християнський табір для молоді завершився реколекціями, які відбулися у семінарії отців-василіян в Брюховичах на Львівщині  6-9 серпня 2012 року. Реколекційні науки провадив о. Йосафат Хаймик та о. Іван Школик. Під час реколекцій учасники молодіжного табору ще глибше пізнали те, що Бог промовляє до нас, милувалися природою і спілкувалися з Богом і між собою.

 

Іринка, 15 років:

«Цьогорічний табір для мене був дуже особливий. На щастя, розклад був просто чудовим: нас і не навантажували, але нам і не давали нудьгувати. Залишилися лише найкращі враження. Вже чекаю наступного року і цього християнського табору».

 

Ігор, 17 років:

«Цей табір був дуже класний! Я збагатився духовно! Також з’явилося багато нових друзів».

 

Оксана, 17 років:

«Завдяки цьому табору, особисто я стала на крок ближче до Бога. Набралася сил і готова до нових труднощів і звершень».

 

Володимир, 25 років:

«Впродовж цих неймовірно швидкоплинних десяти днів, я встиг пережити стільки яскравих моментів, що цього дійсно було варто чекати цілий рік. На мою думку, найбільшою цінністю цього відпочинку стали науки, вміло донесені до наших сердець сестрами-монахинями та священиками. Завдяки цим наукам, я  мав змогу отримати відповіді на свої запитання і повернутися додому з багатим духовним багажем. Це був найкращий відпочинок у моєму житті!».

 

Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ