//

Лише у Господі справжній відпочинок

На дворі серпень, останній літній місяць, в якому ті, кому ще не вдалось відпочити, поспішають покинути шумні міста чи змінити звичний ритм села, щоб поніжитись десь під сонечком або полюбуватись чудовими краєвидами Карпат та набравшись сил, повернутись до щоденних справ та турбот. Саме через це телефони з радістю в цьому місяці мабуть хочуть піднімати хіба що тур агенти?! Те, що відпочинку потребують всі, дуже добре розуміє о. Руслан П’яста, голова підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської архиєпархії та духовний опікун консультативно-просвітницького центру для допомоги залежним від алкоголю та членам їхніх родин. Не зважаючи на те, що самому не вдається виділити час для свого відпочинку, о. Руслан радо поспішає до всіх тих, хто відпочинок шукає у Бозі. Отець Тарас Федоренко, парох с. Кліщівна, що на рогатинщині, почувши про активну діяльність голови підкомісії «За тверезість життя», 3 серпня 2012 запросив його з місіями тверезості у храм святого Миколая Чудотворця. Велика кількість людей зібралась в цей день, щоб поживитись словом проповідника і щоб почути правду про велику гідність людини та про те, що цю гідність можна зберегти, плекаючи в повсякденному житті чесноту тверезості. Окрім науки про зло зловживання алкоголем та іншими засобами психоактивної дії, в цей день було відслужено Божественну Літургію. Також священики, разом із вірними молились акафіст та молебень до Богородиці перед іконою Всецариці за всіх потребуючих та недужих, а особливо за тих, хто страждає від недуги пияцтва.

 

Класикою місії тверезості стало те, що на її завершення започатковується Золота Книга Тверезості. Тепер і мешканці с. Кліщівна втішаються тим, що у їхньому храмі є така книга і що записуючись у неї, кожен може виявити конкретний вияв діла милосердя, підсилений безкорисливою любов’ю до потребуючого ближнього.

 

Довідка: консультативно-просвітницький центр для допомоги залежним від алкоголю та членам їхніх родин відновить свою роботу в перших числах місяця вересня. Щоб покращити роботу центру і надати можливість всім потребуючим скористатись з духовно-психологічної допомоги, день і години прийому можуть бути змінені. Про що буде повідомлено додатково.

 

Інформаційна служба підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської архиєпархії
Джерело: if-eparchia.org.ua