//

Колишня «Кришталева Катедра» може стати другим католицьким центром після Ватикану

Собор Христа в Гарден Гроув, Каліфорнія, раніше відомий як «Кришталева Катедра», відвідала група міжнародних католицьких лідерів, які оглянули величезний будинок і висловили свою радість з приводу потенціалу його використання.

 

Хенк Іверс, директор з розвитку і зв'язків католицького фонду Орандж, сказав, що вважає, що церква має «всесвітнє значення» і Єпархія Орандж має шанс «створити тут один із найважливіших католицьких культурних центрів у світі, не рахуючи Ватикану», - повідомляє видання Orange County Register.

 

Собор, який останні кілька років був втягнутий в борги і суперечки серед керівництва, оновлюється після того, як в лютому його придбала Римо-католицька єпархія. У середу єпископи, архиєпископи і кардинали з усього світу оглянули величезний будинок. Відвідувачі також здійснили екскурсію по території кампуса.

 

За повідомленням Architecture Week, дизайн «Кришталевої Катедри» виконаний Філіпом Джонсоном.

 

«Ми ніколи не цінували вплив, який має цей кампус, - сказав Роб Ніл, тимчасовий глава католицької корпорації Собору Христа. - Це святе місце ... і тут гарна акустика».

 

«Це прекрасна можливість для євангелізації, - сказав кардинал Дональд Вюрл, Архиєпископ Вашингтону. - Це величезна будова. Красива, піднесена, надихаюча. Тут можна розвивати великі католицькі традиції. Це відкриває безліч можливостей».

 

«Собор просто вражає уяву», - додав Архиєпископ Деніел Кронін з Коннектикуту.


За матеріалами cnlnews.tv