//

"L'Osservatore Romano" про ювілей спільноти Тезе

На перший погляд дуже непомітна церква екуменічної спільноти в маленькому селі французької Бургундії, так само не відразу помітному, як і кроки людей до згоди. Так пише про ювілей освячення храму в Тезе завтрашня "L'Osservatore Romano". Це було 50 років тому. Тепер у церкві покоїться засновник спільноти, вбитий в 90-річному віці, брат Роже.

 

Ватиканська газета нагадує, що ініціатива виникла в 1958 р., через 13 років після закінчення II Світової війни, як відповідь на заклик одного берлінського адвоката Лотара Крейсіга до зведення в країнах постраждалих від війни символічних "відзнак" Богу. На неї відгукнувся брат Роже, який мріяв створити центр згоди між усіма християнськими традиціями. Заснована ним спільнота, яка відзначалася гостинністю і екуменічною дружбою, швидко завоювала серця християн.

 

З нагоди 70-річчя спільноти Тезе і 5-річчя смерті її засновника, кілька років тому, Бенедикт XVI написав у своєму спеціальному зверненні, що брат Роже дав свідчення "екуменізму святості". "Він став променем на важкому шляху до єдності учнів Христа", його спільнота - допомогою молодим людям встановити особисті стосунки з Богом.

 

За матеріалами: radiovaticana.org