//

У Саудівській Аравії пройде «показовий» судовий процес над двома християнами

У столиці Саудівської Аравії - Ер-Ріяді - 15 вересня почнеться процес проти двох молодих людей, які звинувачуються в тому, що «обманним способом» змусили молоду жінку з Аль-Кхобара прийняти християнство, а потім допомогли їй втекти  закордон. Обидва обвинувачених є християнами з Лівану і Саудівської Аравії. Справа привернула велику увагу місцевих ЗМІ, які характеризують процес як «показовий».


Жінка, про яку піде мова на суді, працювала в страховій компанії, очолюваній християнами з Лівану. Тут вона почула про християнство і, мабуть, таємно прийняла віру. Жінка разом з двома своїми колегами вивчала релігійну літературу та спілкувалася на християнських чатах. Крім того, з громадянином Лівану у неї був любовний зв'язок.


Прийнявши християнство, жінка зважилася втікати з країни, тому що побоювалася реакції сім'ї. В даний час вона, можливо, проживає в Лондоні. Коли дочка зникла, її батько пішов в поліцію і звинуватив тих, хто, на його думку, допоміг його дочці втекти. Після заяви батька були арештовані двоє  християн.


Кілька днів тому одна з саудівських газет опублікувала заяву, нібито зроблену жінкою, яка втекла, в якій йдеться, що вона готова повернутися додому, але боїться покарання.

 

За матеріалами sedmitza.ru