//

Заклик у справі синайських невільників зі Святої Землі

Необхідно ліквідувати існуючі на Синаї «табори тортур», в яких утримують африканців, і покласти край торгівлі людьми. З цим закликом до єгипетської влади звернулись католицькі ординарії Святої Землі. Вони пригадують, що на сьогоднішній день на території Синаю утримують кілька сотень осіб, в основному втікачів з Еритреї і Судану, яких не лише морять голодом, але й катують.

 


Коли африканці потрапляють на Синайську Пустиню, кримінальні елементи вимагають від них додаткової плати за перекидання їх через останній кордон до Ізраїлю. А коли вони не платять, то стають заручниками, а їх повинні викупити їх родичі. Ті, кому вдалось звідти вирватися, розповідають про випадки вбивств.

 


Ординарії Святої Землі багаторазово повідомляли уряди про цю ситуацію. Долею втікачів з Африки турбувався також Папа Бенедикт XVI. Теперішній заклик повязаний з операцією єгипетських військ, яка покликана повернути стабільність на півострові. Єпископи підкреслюють, що це добра нагода до вирішення проблеми торгівлі людьми в регіоні раз і назавжди.

 

За матеріалами: radiovaticana.org