//

Апостольська Бібліотека та Ватиканський Секретний Архів - прикраси на короні Церкви

Народ, який втрачає свою історичну пам'ять, піддається небезпечній амнезії і віддаляється від можливості рухатися в напрямку майбутнього. Тому "Апостольську Бібліотеку та Ватиканський Секретний Архів можна вважати дорогоцінними прикрасами на короні Церкви". У цьому впевнений Архиєпископ Жан-Луї Брюге, 26 червня призначений Бенедиктом XVI Архівістом і Бібліотекарем Святого Римської Церкви.

 

"Я зберігаю фундаментальну пам'ять для того, щоб на сильному фундаменті будувати майбутнє", - зазначив в інтерв'ю "L'Osservatore Romano" колишній секретар Конгрегації Католицької Освіти. Він підкреслив, що цим установам довірено не тільки збереження давньої ідентичності Церкви, але також і імпульс для її розвитку і саме тому, коли мова йде про Апостольську Бібліотеку і Ватиканський Секретний Архів, можна говорити про справжні дорогоцінні скарби.

 

Архиєпископ Брюге розповів, що з 1550 р., часу коли була встановлена посада Архівіста і Бібліотекаря Святого Римської Церкви, він є 47-м єрархом, який був на неї призначений. Протягом історії більшість з керівників цих установ Святого Престолу були італійцями, але також були англійці, німці, австрійці, іспанці і три французи. Архієпископ Брюге - став четвертим, змінивши іншого французького єрарха і дипломата кардинала Жана Луї Тарана.

 

Архиєпископ Брюге поділився з медіа, що коли Папа призначав його на посаду Архівіста і Бібліотекаря Святого Римської Церкви, він сказав, що сам завжди мріяв про те, щоб обіймати цю посаду.

 

За матеріалами: radiovaticana.org