//

Опубліковано Довідник про діяльність Святого Престолу за 2011 рік

Ватиканське видавництво опублікувало Довідник про діяльність Святого Престолу за 2011 р. – справжній компас для тих, хто прагне орієнтуватися в діяльності Святого Престолу.

 

Видання починається з хронологічного переліку найголовніших зустрічей і подій, в яких упродовж минулого року взяв участь Бенедикт XVI. А також містить фрагменти його проповідей, катехези, промов і послань. Крім опису діяльності Святішого Отця в довіднику міститься інформація про діяльність його найближчих співробітників – Держсекретаря Тарчізіо Бертоне, керівників ватиканських дикастерій та установ Святого Престолу. Завершується перша частина списком папських призначень за 2011 рік

 

Також у виданні містяться фотографії з основних подій, в яких брав участь Папа – зі святкування 60-річчя священства Святішого Отця, Всесвітніх днів молоді в Мадриді, Апостольських подорожей до Греції, Німеччини, Беніну, беатифікації Івана Павла II і зустрічі з ув'язненими римської в'язниці «Rebibbia» . Звичайно, згадується і про історичний візит Святішого Отця до видавництва ватиканської газети «L'Osservatore Romano», який Папа здійснив 5 липня 2011 в зв'язку з 150-річчям видання.

 

Довідник про діяльність Святого Престолу містить також інформацію про діяльність папських установ: Синоду Єпископів, Конгрегації, трибуналів, Папських рад, дикастерій Римської курії, комісій і комітетів, інститутів пов'язаних зі Святим Престолом, академій та установ міста-держави Ватикану.

 

За матеріалами radiovaticana.org