//

«Відкрий своє серце для Любові» - навчально-відпочинковий табір для дівчат

В реколекційному домі Сестер Служебниць в м. Надвірна Івано-Франківської області з 3 по 9 серпня 2012 року, відбувся літній навчально-відпочинковий табір для дівчат. Як ділиться одна з учасниць Анастасія:  «З відкритими обіймами і неперевершеними усмішками сестри служебниці прийняли двадцять п’ять дівчат до свого дому». 


Учасниці приїхали з мальовничих  куточків Західної  України , яких об’єднувало одне бажання – «відкрити своє серце для Любові» та з надією знайти тут духовне збагачення, відпочити та цікаво провести час з новими друзями .
Табір мав на меті поглиблення християнських знань про Святі Тайни.  Духовна програма була тісно поєднана з активним  відпочинком.  Учасниці молилися спільно із сестрами, слухали ранкові духовні  тематики про таїнства Хрещення, Покаяння, Подружжя та Євхаристії, що частково розкривали назву табору «Відкрий своє серце для Любові».


Ранкова гімнастика, різнопланові творчі  завдання, розваги та великі ігри, похід на скали Довбуша та гору Маковицю (близько 984, 5 м.), пісні та майстер- класи  ручних робіт і кухарства, під проводом сестер служебниць, не залишили байдужими жодну особу, адже кожна відкрила у собі нові приховані таланти.


Особливе місце займала «таборова пошта», яка давала можливість написати своєму «таємному другові», і не тільки йому, слова вдячності та любові за пережиті хвилини разом.  А новини табору підсумовували події дня в яких кожен мав змогу побачити себе в кумедній ситуації.


Заключними моментами табору стала Божественна Літургія у наміренні учасниць, яку як і щодня, відслужив духівник табору о. Павло Яхимець, ЧСВВ, настоятель монастиря Святого Йосафата у Вільнюсі (Литва), та ділення учасниць своїми враженнями від табору. Окрім яскравих і радісних спогадів та вражень, дехто з дівчат  ділився,  що у таборі віднайшли важливі для себе відповіді. «Любити всіх без винятку, але такою любов’ю як кожен потребує»,- поділилась своїм висновком Христина. «Ми знайшли у вас «Дім любові», адже без любові немає життя і всі її потребують, а я знайшла його тут на таборі»,- поділилася Вікторія. Хороша, щира і невимушена атмосфера, різноманітність занять зворушила кожну учасницю, як дівчата відзначили у своїх враженнях це викликало у всіх тихі нотки ностальгії і бажання, щоб табір не закінчувався…


Хто знає,  може табір і не закінчився… Напевне він ще  грітиме спогадами ніжні молоді душі теплом Божої любові, прийняття і підтримки. Згадуються слова Т. Шевченка: «Раз добром нагріте серце вовік не схолоне». Тому , безперечно, на славу Божу, спільне добро і особисте щастя кожна дівчина отримала завершальне благословення за молитвами Блаженної Йосафати Гордашевської.


Ps. Сестри Служебниці запрошують дівчат на чергові реколекції, що відбудуться 13-16 вересня 2012 р, а також мирян на реколекції «Боже Слово в житті християнина» 27-30 вересня, 11-14 жовтня та 1-4 листопада. Детальніше можна ознайомитися на сайті www.rekoldim.com