//

Боко Харам загрожує усім, не лише християнам

Майже одночасні напади терористичної організації Боко Харам на церкву і мечеть в столиці нігерійського штату Когі показали її істинну природу, – вважає Архиєпископ Джон Онайєкан.


«Боко Харам є загрозою для усіх, не лише християн», – зазначив митрополит Архиєпархії Абуджа в розмові з агенцією «Fides». На його думку, проти цього кримінального угрупування повинні виступити всі нігерійці – і християни, і мусульмани.


Після понеділкового кривавого нападу на євангельський храм в місцевості Отит, вчора відбувся замах на мечеть в місті Окене. Як повідомило інтернет-видання «The Nation», внаслідок атаки загинуло чотири особи. ЗМІ також повідомляють, що кількість смертельних жертв після понеділкового замаху збільшилась до 20. Наразі ніхто не  взяв на себе відповідальність за напади, однак існує припущення, що за ними стоїть угрупування Боко Харам. Терористи із цієї групи нападають  зазвичай на ринки, храми, відділки поліції та представництва міжнародних організацій. Їх головною метою є перетворення Нігерії на релігійну ісламську державу.


«Це не перший напад на мечеть, просто попередні напади на мусульманські святині не викликали такого резонансу серед громадськості, як напади на християнські церкви», – наголошує Архиєпископ Онайєкан. Він нагадав про нещодавній замах самогубця на мусульманського достойника високого рангу, що відбувся у штаті Йобе минулої п’ятниці.


Терористи Боко Харам прагнуть вигнати усіх християн з Нігерії. Архиєпископ Абуджи з обережністю ставиться до думки, що Боко Харам є загрозою лише для християн. «Ми не володіємо детальною статистикою, але можемо сказати, що кількість жертв терору Боко Харам серед мусульман є більшою, ніж серед християн», – додав він. Єрарх нагадав, що, як і раніше, Боко Харам діє перш за все у північно-східних регіонах Нігерії, де серед населення переважають визнавці ісламу.


За матеріалами wiara.pl