//

Спомин трагедії в Нагасакі - заклик до молитви за мир

В японському Нагасакі відбулася св. Літургія за мир і жертви атомного бомбардування Японії, яке було здійснено у кінці II Світової війни США. У літургії взяли участь японські католицькі єрархи, апостольський нунцій в цій країні Архиєпископ Джозеф Ченот, багато священиків і вірних.

 


Спеціально до учасників Євхаристії направив своє послання колишній секретар Папської ради з міжрелігійного діалогу Архиєпископ П'єр Луїджі Челата. Він зазначив, що трагедія, яка сталася в Нагасакі 67 років тому, є нагадуванням про необхідність постійної і старанної молитви за мир. "Прихильники різних релігій покликані до співпраці з усіма в побудові миру, роблячи особливий вклад у відповідності зі своїми духовними традиціями, які можна позначити поняттями "співчуття ", "милосердя ", "прощення " і "любов ", - підкреслив він.

 

Єрарх закликав вірних пам'ятати, що мир є даром Бога, а також завданням, яке Він довірив людям. "Ісус запрошує нас до великої місії любові: молитися і діяти, щоб мир зміцнився всюди і з ним могло розквітнути нове життя. В цьому полягає зміст благословення, обіцяного Вчителем: "Блаженні миротворці, бо синами Божими будуть названі", - сказав Архиєпископ Челата.
 

 

За матеріалами: radiovaticana.org