//

Кардинал Тарксон: християни навіть під час переслідування не припинять місії любові

Розмірковуючи про етичну кризу, яка проявляється особливо сильно через масові акти насильства проти християн, кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради "Iustitia et pax", зазначив, що на перший погляд жорстоке насильство проти християнських громад можна пояснити, мовляв, їх беззахисністю. Але, на думку єрарха, не це головне. Акти насильства відбуваються перш за все тому, що християнин сам по собі дратує своєю точкою зору на події в світі, своїм способом життя, так як відчуває себе вільним.

 

Кардинал нагадав про стереотипи, що існують щодо християн. Деякі "стверджують, що ми належимо трохи до середньовіччя, до минулого, хоча, зрештою, не можуть нічим це обгрунтувати", - зауважив пурпурат. "Наша приналежність до Церкви не концентрується навколо роздумів, як захиститися", - додав він. Кардинал підкреслив у інтерв'ю ватиканській газеті, що християни в повсякденному житті несуть всім надію і любов. Якщо через це хтось вважає послідовників Христа слабкими і "легкою здобиччю", це не означає, що вони повинні дозволити залякати себе і припинити свою місію, переконаний голова ватиканської дикастерії.

 

Єрарх звернув увагу на те, що існує також психологічне насильство над християнами, яке діє більш тонко, і тому не менш шкідливе, ніж фізичне. Воно існує скрізь в світі, і на Заході теж, застеріг кардинал Тарксон.

 

За матеріалами: radiovaticana.org