//

Шрі-Ланка: тамільські біженці отримали допомогу від монахинь

 Сестри-монахині Святого Сімейства з району Маннар на півночі Шрі-Ланки прийшли на допомогу 215 родинам тамільських біженців-католиків, які вже цілий місяць змушені жити у джунглях.

 

За повідомленням AsiaNews, сестри забезпечили біженців предметами першої необхідності: рисом, цукром, мукою, крупами, порошковим молоком, чаєм, печивом, макаронними виробами, милом, ліками, засобами першої допомоги. Всі ці продукти й речі монахині отримали внаслідок спеціального збору пожертв.

 

Сестра Діпа Фернандо з монастиря цього згромадження у Коломбо сказала: «Коли ми почули історію цих людей, ніхто не зміг залишитися байдужим. Ми хотіли надати практичного сенсу нашій щоденній молитві «Отче наш». Нас підтримали сестри з Північної провінції. Ми одразу ж узялися до справи. А привізши речі, пообіцяли біженцям, що це – лише перший із численних візитів. Ми повернемося, й не тільки з речами першої необхідності».

 

Тамільські католики, вигнані майже 20 років тому зі своїх сіл, тепер мають шанс дістатися колишніх домівок – згідно з урядовою програмою повернення біженців громадянської війни на попередні місця проживання. Але все одно вони змушені жити у глухих джунглях, бо за ці 20 років їхні села перетворилися на хащі. Вони не мають змоги ловити рибу чи обробляти землю, довкола надто багато змій та небезпечних комах.

 

 

Джерело: CREDO