//

Якщо легалізовувати одностатеві шлюби, то чому не двоєженство та інцест?

У зв’язку з кроками шотландського уряду в напрямку до легалізації одностатевих шлюбів католицький єпископ Хю Гільберт запитав, чому вони заодно не легалізовують двоєженство та кровозмішання?

 


«Не можна мати їди без продуктів, і не можна мати подружжя без чоловіка і жінки. Це не соціальна домовленість. Це не щось, що може змінити будь-який уряд. Це життєвий факт» - сказав єпископ.
«Правдою є те, що якщо уряд може легалізувати те, що хоче, то може прийняти, що все, що має чотири ноги є столом, навіть якщо це пес і кінь, але це не зробить так» - продовжив він.

 


«Чому нормально для чоловіка одружитись з чоловіком, але не нормально одружитись із двома жінками? Якщо ми насправді хочемо рівності, то чому ця рівність не поширюється на племінниць, які щиро і правдиво люблять своїх дядьків? І, якщо ви скажете, що такого не буває, що вони просто примхи природи, а  екстремальні приклади я придумав заради аргумент, то я скажу вам, що потрібно більше часу проводити в парафії. Як єпископ Абердіна, я знаю, що серед спільноти Церкви є геї. Я обіцяю, що завжди буду поважати і любити їх та підтримувати  в їх відносинах з Богом, Який любить їх. Але я не буду їх женити. Це просто не може бути зроблено».

 

За матеріалами: catholicculture.org