//

20-річчя сестер Катехиток Святої Анни в Україні

Урочистою Архиєрейською Літургією, 7 серпня в храмі Святої Анни (м. Львів, вул.. Городоцька, 32), розпочались святкування 20-ти літнього ювілею перебування сестер Катехиток Святої Анни в Україні, та 80-ої річниці із дня заснування Згромадження в Бразилії. Рівно 20 років тому, 7 серпня 1992 року в празник св.. Анни, Блаженніший владика Володимир Стернюк провів обряд облечин перших трьох сестер Згромадження Катехиток Святої Анни з України.

 

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у своїй проповіді сьогодні, подякував сестрам за їхні труди, які вони сповняють для розвитку Львівської архиєпархії та цілої Церкви зокрема, і особисто поздоровив з цим ювілеєм настоятельниць Згромадження.

 

На торжественну Архиєрейську літургію, в цей день до храму Святої Анни прибула велика кількість священнослужителів та чисельна спільнота храму.

 

Протоієрей Роман Шафран, парох храму Святої Анни де допомагають при служінні сестри-катехитки, від імені Згромадження та парафіяльної спільноти подякував Митрополиту Львівському за його візит і привітав владику з ювілеєм, який нещодавно святкував Архиєрей.

 

По завершенні спільної молитви запрошені гості вирушили до Брюхович. Там на друзів сестер та членів їхніх родин чекав святковий обід і духовно-мистецька програма за участю членів Згромадження Святої Анни та їхніх молодих вихованців.


Роман Соколенко,
прес-служба Львівської архиєпархії

 

Довідка:

Згромадження сестер катехиток святої Анни засноване в Бразилії 1932 року українським священиком Омеляном Ананевичем. Його ціллю було допомагати українським емігрантам у Бразилії в пасторальній, навчально-виховній та оздоровчій працях через брак священиків для українського поселення. З часом сестри, на запрошення українських спільнот, почали засновувати свої згромадження і в інших країнах світу. У 1971 році Блаженніший Йосиф Сліпий запрошує сестер до Риму., а в 1983 Митрополит Стефан Сулик до Вашингтону.

В березні 1991 року коли Глава УГКЦ Верховний Архиєпископ Мирослав-Іван Любачівський урочисто повертався в Україну. Тоді він запросив двох сестер Згромадження Сестер Катехиток Святої Анни, щоб супроводжували його в подорожі та розпочали свою працю в Україні.

7 серпня 1992 року в празник св.. Анни владика Володимир Стернюк провів обряд облечин перших трьох сестер Згромадження Сестер Катехиток Святої Анни  з України. Тоді й було відкрито у Брюховичах  новіціят для формації нових членів Згромадження.

На сьогоднішній час сестри займаються різноманітною діяльністю, одним з основних напрямків якої є катехизація та служіння для потреб Львівської архиєпархії.