//

"Лицарі Колумба" готові захищати Церкву. Відповідь на послання Папи

У каліфорнійському м.Анахайм 7 серпня розпочався 130 з'їзд ордену "Лицарів Колумба", однієї з найбільших в світі організації католиків-мирян. Святіший Отець направив до делегатів форуму своє послання, в якому закликав їх твердо стояти на захисті свободи Церкви та релігії. Верховний кавалер Ордену Карл Альберт Андерсен заявив, що всі члени організації вважають за "велику честь" отримати послання Святішого Отця, в якому він "підтвердив важливість вірних-мирян" в житті Церкви і необхідність з їх боку "захищати Церкву".

 

Андерсон нагадав, що Папа назвав "безпрецедентною" загрозу, яка з'явилася сьогодні "для свободи і громадського свідчення Церкви" в зв'язку з політикою урядів деяких країн, які хочуть переглянути місію Церкви і поставити її в обмежені умови. "Вірні-миряни будуть підтримувати, захищати Церкву і сприяти її місії", - заявив глава «Лицарів Колумба».

 

"Ми пишаємося тим, що працюємо в єдності з нашими місцевими духовними пастирями, зокрема, з нашими настоятелем. Ми вважаємо, що в цьому контексті виявляється життєздатність Церкви, день за днем. Тільки таким чином ми можемо бути благодійної силою, групою віруючих католиків, об'єднаними зі своїм настоятелем і готовими підтримати його і допомогти в його пастирській діяльності в межах його парафіяльної громади. Саме це є відповіддю на основну місію "Лицарів Колумба", - заявив глава організації.

 

Орден має більше 14 тис. місцевих рад, більшість з них зосереджена при парафіях і широко поширена в Сполучених Штатах, Канаді, Мексиці, Філіппінах, Польщі, на Кубі та інших країнах. Принципами "Лицарів Колумба" є благодійність, єдність і братерство. В минулому році члени ордена пожертвували 158 млн. американських доларів на благодійність і провели понад 70 млн. годин волонтерської роботи.

 

За матеріалами: radiovaticana.org