//

«Священики за життя» проти запрошення Обами на благодійний обід католицької організації

Отець Франк Павоне, представник організації «Священики за життя», рішуче виступає проти присутності президента США Барака Обами на благодійному обіді, який організовує католицька організація Catholic Charities (аналог Карітасу). Відомий душпастир підкреслив у заяві, що запрошення політика у момент, коли адміністрація Білого Дому форсує прийняття законів, які ламають совість католиків та інших християн, стане справжнім скандалом.

 


Отець Павоне зазначив, що розуміє, в чому полягає різниця між повагою до президентської політики і повагою до його уряду, однак, в теперішньому часі «виховане відсування навіть на хвилину різниць є рівнозначним згіршенню».
«Надходить час, коли з цим треба покінчити і ми більше не можемо позволити собі на те, щоб люди мали привід сумніватись у нашій позиції як Церкви» - написав священик і пригадав, що 1 серпня була впроваджена реформа охорони здоров’я, яка стосується не лише його організації, а й мільйонів інших американців. Працівники «Священиків за життя» не підпорядковуються тим її приписам, які змушують оплату обов’язкового забезпечення на контрацепцію, ранньоабортивні засоби  і стерилізацію.

 


Адміністрація Обами підтвердила, що президент появиться на згадуваному благодійному обіді у жовтні цього року в Нью-Йорку

 

За матеріалами: wiara.pl