//

Тижневий огляд: переслідування християн (30.07. –05.08.)

30липня повідомляється, щоу Індії триває насильство над християнами. Останні випадки стосуються жертв індуїстських фундаменталістів у штаті Карнатака. Лише цього року там відзначено 20 випадків агресії.

 

За даними 1 серпня читаємо, що Бюро демократії, прав людини та праці Державного департаменту США підготувало Звіт про міжнародну релігійну свободу за 2011 рік. У Звіті зазначено, що влада часто не бачить відмінності між мирною релігійною практикою та кримінальною або терористичною діяльністю.

 

Арабські християни, які усе ще залишаються у секторі Газа, протестують проти насильної ісламізації залишків християнського населення, яку проводить терористичне угрупування Хамас.

 

Представник католицької церкви Пакистану заявив, що всі зусилля, спрямовані на порятунок від смертної кари Асії Бібі, вимагають граничної обережності.

 

За відмову визнати несхвалену Ватиканом єпископську хіротонію у Китаї сім католицьких священиківпіддали дисциплінарним стягненням.

 

2 серпня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що ісламісти одного з районів Лівану погрожують знищенням «невірних» в переддень візиту в цьому місяці маронітського патріарха Бешара Рая.

 

120 сімей коптів покинули свої будинкипісля новини про смерть одного з мусульман, що отримав опіки третього ступеня під час міжрелігійних зіткнень минулого тижня в єгипетському селі Дашур.

 

Принаймні 16 людей отримали поранення під час нападу мусульман на церкву і будинки християн недалеко від Каїра.

 

Католицький собор в Холо, на півдні Філіппін, знищили, закидавши гранатами. У місті, що розташоване в провінції Сулу, мусульмани є більшістю. Місцевий уряд проводить розслідування, намагаючись визначити мотиви і виконавців злочину.

 

Відповідно до інформації за 5 серпня читаємо, що в Єгипті посилюються атаки на християн. Про це повідомив коптський єпископ Моркос, що піддав жорсткій критиці формування нового уряду президента Мохаммеда Морсі,  до якого був включений лише один представник коптів.