//

Католицька Церква Філіппін готується до «повної мобілізації»

У Манілі відбулася маніфестація, метою якої було переконати членів парламенту в тому, що більшість філіппінців виступають проти нового закону про народжуваність. Тисячі осіб прибули на заклик філіппінського єпископату до санктуарію Матері Божої Цариці Миру на молитву.


Ця акція відбулася у зв’язку із запланованим на 7 серпня голосуванням в Палаті представників філіппінського парламенту щодо спірного закону про контроль народжуваності. Церква виступає проти цього закону від самого початку, оскільки вбачає в ньому згоду на фінансування контрацепції із держбюджету, а також двері для можливості проведення абортів.


Закон просуває президент країни, котрий закликав сенаторів прийняти його. За його словами, прийняття цього закону стане ключем до розв’язання соціально-економічних проблем країни, а саме бідності і безробіття. Прихильники закону, коментуючи тривалі протести Церкви, наголошують, що на Філіппінах живуть не лише католики і що Церква не повинна втручатись до процесу законодавства в цій країні.


Молитовна акція була відкрита для всіх. Як зазначив директор Комісії єпископату у справах сім’ї, о. Мелвін Кастро, на ній були присутні також політики, які виступають проти запровадження нового закону. Схожі маніфестації відбулися цього тижня в багатьох містах Філіппін, однак до санктуарію Матері Божої Цариці Миру прибула велика кількість маніфестувальників з усієї країни. Знаком протесту також були запалені ввечір свічки.


За матеріалами radiovaticana.org