//

В Єгипті посилюються атаки на християн

В Єгипті посилюються атаки на християн. Про це повідомив коптський єпископ Моркос, що піддав жорсткій критиці формування нового уряду президента Мохаммеда Морсі,  до якого був включений лише один представник коптів.

 

"Загальна обстановка проти християн весь час погіршується, і напади посилюються", - заявив він у зв'язку з спалахами насильства в минулі дні, коли група мусульман підпалила будинки і магазини християн, намагаючись підпалити церкву.

 

"Мова йде не тільки про те, щоб мати єдине міністерство, - продовжив він у зв'язку з новою урядовою командою, яка вчора принесла присягу, - але про те, що слова розходяться з ділами". Так, президент Морсі обіцяв включити представників коптів у виконавчу владу, але тільки один християнин отримав відомство наукових досліджень.

 

О. Рафік Грейко, прес-секретар єпископської конференції, також жорстко розкритикував новий уряд, другий після падіння Мубарака, який несе більше мороку, ніж світла. Агентство Asianews наводить слова священика: "В уряді, призначеному новим прем'єр-міністром, всього один християнин, жодного члена Революції Лотоса, занадто багато людей з колишнього режиму, з мандатом всього лише 6 місяців це породжує багато запитань про майбутнє Єгипту, керованому ісламістами" . "За ці 6 місяців ми побачимо, - продовжив священик, - чи має нова виконавча влада реальні наміри змінити країну; який вибір зроблять нові міністри? Чи стануть виразом плюралізму, оголошеного Морсі, чи бажаннями Братів мусульман? ".

 

За матеріалами radiovaticana.org