//

Національна зустріч католицької молоді Румунії

Наприкінці липня у румунському місті Ясси, розташованому в північно-східній частині країни, відбулась національна зустріч католицької молоді. Протягом п’яти днів понад 2 000 представників католицької молоді, які прибули з усіх 6-ти римо-католицьких дієцезій та 5-ти греко-католицьких єпархій Румунії, у супроводі восьми єпископів, священиків та духовенства, мали можливість спільно свідчити свою віру, ділитись християнськими цінностями, з довір’ям дивитись у майбутнє.

 

Зустріч проходила під закликом: «Радуйтеся завжди у Господі» (Фил 4,4). У програму входили богослуження у різних обрядах, катехизи, конференції, свідчення, молодіжний фестиваль, тощо. І все це відбувалось у дусі справжньої християнської радості.

 

Організатори днів молоді, вже 12-их з черги, підкреслили, що цьогорічна зустріч становить важливий етап у румунському душпастирстві молодого покоління. У приготуванні використаний досвід проведення Всесвітнього Дня Молоді в Мадриді, одночасно, готуючи учасників до наступної зустрічі, яка відбудеться 2013 року в Ріо-де-Жанейро.

 

Важливим засобом релігійної формації молоді є катехизм молоді “YouCat”, який вдалось своєчасно перекласти румунською мовою та видати перед зустріччю в Яссах.

 

Як сказав єпископ Петру Ґерґель, що очолює дієцезію в Яссах, ця зустріч була справжнім викликом, адже сучасна молодь переживає багато труднощів. Панує загальна дезорієнтація і молодим людям потрібно допомоги у розв’язанні важких питань. Вони прибули на цю зустріч саме тому, щоб шукати, знайти і зміцнити відвагу у прямуванні за Христом. Усім, а зокрема молоді, потрібен справжній зразок, приклад відваги, щоб перемогти всі труднощі і причинитись до перемоги добра. «Ми щасливі, – сказав преосвященний Ґерґель, – що наша молодь шукає цієї допомоги, яку може дати тільки Ісус, бо тільки Він приносить нам радість, світло і підтримку. Ми впевнені, що молодь, знаходячи тут в Ісусі Христі джерело справжнього щастя, понесе до всіх молодих людей свою віру, надію і радість».

 

Джерело: Радіо Ватикан