//

У VII Міжнародній пішій прощі мігрантів і їхніх родин до Зарваниці беруть участь паломники з 14-ти країн

У VII Міжнародній пішій прощі мігрантів і їхніх родин із Самбора до Зарваниці беруть участь паломники з 14-ти країн, зокрема: Чехії, Польщі, Канади, Швеції, Італії, Греції, Росії, Угорщини, США, Білорусі, Голландії, Португалії, Англії та Казахстану.

 

Нагадаємо, 3 серпня зранку 314 прочан під духовним проводом виконавчого секретаря ПМВ о. Василя Поточняка й директора БФ «Карітас» СДЄ о. Ігоря Козанкевича вирушили з м. Самбора.

 

На обід паломники прибули до с. Лукавиця, де їх зустріла громада храму Святого великомученика Юрія.

 

Місцевий священик, голова Самбірського деканального катехитичного осередку о. Ігор Стецьків, побажав прочанам “такої віри, як мав Авраам, коли вирушав у прощу до обітованої землі; такої молитви, як мав Мойсей, коли молився за свій народ, подорожуючи через пустелю протягом 40-ка років до обітованої землі; а також постійної присутності Христа між вами, який теж протягом свого життя був прочанином на цій землі”.

 

Отець Ігор Козанкевич, своєю чергою, додав, що учасники прощі йдуть, зокрема, і для того, щоб учитися терпеливості й наблизитися до Ісуса Христа.

 

“Щоби бути хоч трошки подібними до Нього. Щоб, дивлячись на нас, інші сказали: Бог - живий. Треба не тільки теоретично чути про Нього, читати в книжках, а й відчути Його”, – підсумував священик.

 

Десятиденна проща від Самбора до Зарваниці загальною протяжністю 250 км триватиме до 12 серпня. Організовує прощу Пасторально-місійний відділ УГКЦ.

 

Інфоцентр ПМВ
Джерело: www.ugcc.org.ua