//

Багаточисельні жертви сект в Італії

В Італії діє близько восьми тисяч сектантських груп, які практикують, зокрема, сатанізм, вампіризм, спіритизм та чорну магію.
У так званих чорних богослужіннях бере участь близько 10 тис. осіб - поінформувало державне бюро по боротьбі з сектами при Спільноті Папи Івана XXIII у Ріміні.

 

Цю ситуацію описав керівник бюро о. Альдо Бонаюто у книжці, яка буде представлена сьогодні у Папському Латеранському Університеті в Римі. На його думку, важко визначити точну кількість жертв сект, оскільки багато людей не хочуть говорити про це зі страху або через психологічну залежність.

 

Спільноті Івана XXIII вдалося зібрати деякі дані, запустивши телефон довіри, за яким надається допомога у визволенні від впливу сект. У 2010 році такої допомоги попросило три тисячі осіб: 31 % з півночі Італії, 31 з центру, а 24 з півдня; 54 % складають чоловіки, 46 - жінки. Що стосується віку, то домінують дорослі (44 %) особи, потім молодь (36 %) і особи похилого віку (20 %). Як підкреслює о. Бонаюто, зараз докладається багато зусиль, щоб привернути до цього явища увагу державних інституцій.

 

За матеріалами www.ekai.pl