//

Нунцій в Святій Землі: християни - мости взаєморозуміння між ізраїльтянами і палестинцями

 Архиєпископ Антоніо Франко, який завершує місію Апостольського нунція в Святій Землі, заявив, що присутність представника Святого Престолу в цій частині світу важлива, оскільки саме звідси можна простежити розвиток християнства від початку до сучасності. "Кожен християнин, який живе у Святій Землі, свідчить своєю присутністю насамперед віру в Ісуса, а значить - надію", - упевнений дипломат, який провів тут 6 років життя. Він назвав цей період свого служіння - привілейованим, так як мав можливість відчути духовну єдність цієї землі, перспективу спільного Визволення, адже тут особливо відчувається присутність Бога в історії людства.

 

Архиєпископ поділився своєю думкою про роль Церкви в наведенні мостів між ізраїльтянами і палестинцями. "Церква може і повинна прагнути бути посередником між тими і іншими. Саме це вона намагається робити через багато ініціатив, які приваблюють, змушують обидві сторони бути у відносинах, які б сприяли  подоланню напруженості. Існує сильна необхідність, і про це говорив Папа Бенедикт XVI, коли перебував з візитом у Святій Землі в 2009 р., щоб шанували як право євреїв жити в світі, так і палестинців - мати батьківщину, власну тотожність, визнану на міжнародному рівні", - сказав ватиканський дипломат.

 

Архиєпископ Франко підкреслив, що мир буде недосяжним до тих пір, поки не буде досягнута взаємна повага, бо мир неможливий без справедливості з кожного боку.

 

За матеріалами radiovaticana.org