//

Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, нагороджений Почесним знаком

Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського УГКЦ владику Ігоря (Возьняка) нагороджено «Почесним знаком святого Юрія». Нагороду міський голова вручив з нагоди 60-річчя від Дня народження, яке днями святкуватиме Архиєрей, та за невтомну працю на благо нації.

 

Довідка

Владика Ігор (Возьняк) народився 3 серпня 1952 р. у с. Липиці Миколаївського району Львівської області в сім’ї вчителя.

У 1959-1969 роках навчався в середній школі, а після її закінчення здобував у Дрогобичі технічну освіту. Відтак, був скерований на роботу в м. Нікополь Дніпропетровської області, де працював короткий час на заводі.


У 1970-1972 роках служив у лавах Радянської армії на території Казахстану.

1973 року вступив до монастиря Чину Найсвятішого Ізбавителя; 1974 року розпочав новіціят, в 1975 році склав перші обіти. У цьому ж році в підпільній семінарії у Львові почав вивчати філософію та богослов’я. На пропозицію настоятеля в 1977 році переїхав у Вінницю і там продовжував навчання, яке закінчив у 1980 році.

Тайну Священства прийняв у листопаді 1980 року, а вічні обіти склав 2 липня 1981 року. Працював при римо-католицькій Церкві, що давало можливість нелегально допомагати місцевому священикові уділяти вірним різні тайни, зокрема сповідати. З 1989 рроку провадив душпастирську діяльність у катедральному соборі м. Тернополя.

З 1990 до 1996 року був Протоігуменом ЧНІ. З 1996 року душпастирював у Вінниці. У 1997 року декретом Протоігумена призначений учителем новиків у Львівській провінції Отців Редемптористів. Водночас продовжував душпастирську діяльність, особливу увагу приділяючи проповідництву та реколекціям для монахів, монахинь і мирян.

У 2001 році навчався на курсах форматорів (вихователів ченців) у Римі, після закінчення яких у серпні був призначений помічником вихователя ораторів-семінаристів у Польщу в семінарії Отців Редемптористів.

17 лютого 2002 року в Архикатедральному соборі Святого Юра відбулася єпископська хіротонія Владики Ігоря Возьняка. За рішенням Синоду Єпископів та благословенням Святішого Отця, після хіротонії Владика Ігор став Єпископом-помічником Львівської архієпархії.

Згідно із рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, який проходив 5-12 жовтня 2004 року, Владика Ігор був обраний Архієпископом Львівської архієпархії. 10 листопада 2005 року в Архикатедральному соборі Святого Юра відбувся чин введення на престол нового Архиєпископа Львівського.

29 листопада 2011 року Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підніс Львівське архиєпископство до гідності митрополії. Митрополію очолив Архиєпископ Ігор (Возьняк). До її складу увійшли Львівська архиєпархія, Сокальсько-Жовківська, Самбірсько-Дрогобицька та Стрийська єпархії.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua