//

Куди їдуть кардинали під час відпустки?

Найближчі співробітники Святішого Отця воліють проводити свою відпустку в горах, – розповідають ватиканісти порталу vaticaninsider. В умовах кризи кардинали докладають зусиль, щоб їх відпочинок був простим і скромним.

Державний секретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне до 11 серпня буде в Ле-Комб ді Інтрод у будинку салезіян (він також салезіянин). Саме у Ле-Комб раніше частину своєї відпустки проводили  Іван Павло II і Бенедикт XVI. У планах найближчого співпрацівника Святішого Отця є  подорож до Альп, а також відвідання різних місць цього франкомовного регіону Італії.

 

Багато кардиналів поєднують повернення до рідних місць із походами в гори. Так, зокрема,  відпочивають декан Колегії кардиналів, кардинал Анджело Содано, який проводить свою відпустку в Рокка ді Меццо, в Абруццо, і колишній префект Конгрегації у справах єпископів кардинал Джованні Баттіста Ре – у Валькамоніка у Брешії.

 

Президент Папської ради у справах мирян кардинал Станіслав Рилко разом із кардиналом Сальваторе Де Джорджі поїхали до монастиря Санта-Марінелла, неподалік Риму, а  88-річний кардинал Акілле Сільвестріні, який впродовж багатьох років відповідає за відносини Святого Престолу з окремими країнами, частину своєї відпустки проводить в Тобблах – у німецькомовному гірському регіоні Альто-Адідже у супроводі молоді з очолюваного ним фонду Вілла Назарет.

 

За матеріалами info.wiara.pl