//

Церква Філіппін проти «репродуктивного закону»

Католицькі єпископи Філіппін закликають до загальної мобілізації проти плану парламенту прийняти контроверсійний «репродуктивний закон». Адміністрація президента Бенінго Аквіно хоче прийняти закон, незважаючи на спротив католиків, які становлять більшість місцевого суспільства. Йдеться про фінансування з державних джерел контрацепції, впровадження у школах програми сексуальної освіти, а також про легалізацію абортів, які наразі заборонені конституцією держави.

 


Голосування повинно пройти в сенаті 7 серпня, а 27 липня президент звернувся до народу із закликом його прийняти. Назва законопроекту «Закон про відповідальне батьківство, репродуктивне здоров’я і розвиток популяції». Проти нього в ці дні маніфестувало від 5 до 10 тисяч людей перед будинком президента, дійшло навіть до сутичок демонстрантів із силами правопорядку, які поранили багатьох людей, серед яких були і священики. Один отець був поранений в голову і зараз перебуває у тяжкому стані в лікарні.

 


Глава філіппінського єпископату Архиєпископ Жозе Серофія Пальма сказав, що люди мають право «діяти у згоді зі своїми переконаннями, як ті, які за прийняття закону, так і його противники. Однак другі повинні знати, що мають нашу повну підтримку».

 


Місцевий Архиєпископ Оскар Круз прокоментував спосіб розуміння урядом терміну «відповідальне батьківство» : «Думаю, що президент не розуміє значення цього терміну, який так часто повторюється у церковному словництві. Поняття відповідального батьківства є ключем до розуміння природного планування родини».

 

За матеріалами: radiovaticana.org