//

Заклик Папи Бенедикта ХVІ до примирення в Сирії та Іраку

Сирія палає у вогні збройного конфлікту, кожного дня зростає кількість жертв, поранених, біженців. У неділю 29 липня, після проказування молитви «Ангел Господній», Святіший Отець Бенедикт ХVІ звернув окрему увагу на драматичні події в Сирії:

 

«Надалі з тривогою слідкую за трагічними подіями і дедалі зростаючим насильством в Сирії, – сказав він, – сумним наслідком яких є вбиті та поранені, також і серед цивільного населення, а також величезна кількість евакуйованих осіб у самій країні та біженців до сусідніх країн».

 

Папа звернувся із закликом надати необхідну гуманітарну допомогу і виявити солідарність, поновно запевнюючи свою близькість до страждаючого населення та згадку у молитвах, ще раз настійно закликаючи до припинення кровопролиття та всякого насилля.

 

«Благаю у Господа мудрості серця, зокрема, для тих, на кому лежить більша відповідальність, – сказав далі Вселенський Архиєрей, – щоб використати усі можливі зусилля, спрямовані на пошук миру, також і з боку міжнародної спільноти, через діалог і примирення, маючи на увазі відповідну політичну розв’язку конфлікту».

 

Бенедикт ХVІ згадав також і недавні численні криваві замахи в Іраку, які викликали багато смертельних жертв і поранених, висловлюючи побажання, щоб ця велика країна змогла знайти шлях стабільності, поєднання та миру.

 

Джерело: Радіо Ватикан