//

Молодіжна проща до блаженного Миколая Чарнецького

24 липня 2012 року Божого відбулася молодіжна проща з села Городниці до храму блаженного священомученика Миколая Чарнецького в с. Семаківці, Городенківського району. Проща була присвячена закінченню року Святих Таїнств, ініціатором та організатором якої став отець Юрій Савчук, сотрудник церкви Різдва Пресвятої Богородиці с.Городниця.

 

Вранці, біля храму Різдва Пресвятої Богородиці зібралося близько 50 дітей і молоді різної вікової категорії. Проща розпочалася молитвою та благословення. По дорозі до групи з с.Городниці приєдналися паломники із сіл Передівання та Поточища. Йдучи вулицями села, діти молилися на вервиці, співали пісні, біля молитовних каплиць священик зачитував Святе Євангеліє.

 

У храмі блаженного Миколая Чернецького прочан зустрчав настоятель храму, декан Чернелицький, отець Василь Скрипка. Отці відслужили Божественну Літургію, яку співом супроводжували діти з Городниці. Також був відслужений Молебень до блаженного Миколая Чарнецького. Отець Василь розповів дітям про життя блаженного священномученика Миколая, а в кінці молебню поблагословив окремо кожну дитину реліквією блаженного. Під час Божественної Літургії близько 30 дітей приступило до Святого Причастя. В храмі відчувався спокій, легкість та молитовний дух.

 

Після обіду, біля храму, відбулися цікаві ігри та конкурси. Молодь мала нагоду пограти у волейбол, а дітей зацікавили різними руховими іграми.

 

О. Юрій Савчук сладає щиру подяку отцю Василю Скрипці, декану Чернелицькому, за підтримку і допомогу в проведені прощі, а також всім дітям, молоді та людям доброї волі, які допомогли та підтримали ініціативу проведення прощі.

 

Автор: о. Юрій Савчук для прес-служби єпархії