//

Тижневий огляд: переслідування християн (16.07 – 22.07)

16липня повідомляється, що високопоставлений представник Святого Престолу висловив своє захоплення позицією єпископа-помічника Шанхайської єпархії Тадеуша Ма Даквіна, який "продемонстрував велику мужність" під час своїх єпископських свячень минулого тижня, коли заявив, що хоче вийти із Патріотичної асоціації католиків Китаю, що контролюється місцевою владою та є головним органом її впливу на Церкву.

 

За даними 17 липня читаємо, що італійський соціолог релігії і юрист Массімо Інтровіньє, автор статистики, яка стверджує, що кожні  5 хвилин у світі за віру вбивають християнина, вважає, що клімат нетерпимості та дискримінації в західних країнах може привести до насильства щодо християн, пише kath.net.

 

Сильний вибух стався 15 липня поблизу церкви в місті Окен в штаті Когі, центральна частина Нігерії. Цього разу, на щастя, обійшлося без жертв. Поліція продовжує розслідування.

 

18 липня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що у Нігерії 50 віруючих були спалені живцем в будинку свого пастора, де вони ховалися від терористів. Також повідомляється, що минулого тижня понад 100 осіб було вбито озброєними терористами, які здійснювали вбивства в 12 селах штату Плато.

 

Південноафриканські поліцейські вивчають серію вбивств ефіопів-християн, які сталися протягом останніх 10 місяців в Західній Капській провінції, пише Independent Online. 14 християн було  вбито на території від Моссел-Бея до Филип, Макассар і Паарля.

 

15 липня понад 10 000 католиків єпархії Вінь в північному В'єтнамі взяли участь у демонстрації на захист свободи віросповідання. Це був протест проти жорстокого нападу та підпалу, які скоїли понад п'ятсот міліціонерів 1 липня в каплиці міста Конг Куонг.

 

Відповідно до інформації за 20 липня читаємо, що християни Гази все частіше страждають від спроб мусульман силоміць навернути їх на іслам. Поліція не реагує на скарги, а місцева Церква б’є на сполох, бо якщо ситуація не зміниться, то скоро на Святій Землі не залишиться визнавців Христа.