//

Католицькі школи Гонконгу проти «національної освіти» Пекіну

Католицькі школи Гонконгу не впровадять наступного року модифікованої програми громадської освіти у такій формі, яку пропонує влада Пекіну. Про це поінформував помічник делегата місцевої єпархії у справах освіти.

 


Ентоні Іп Сінг-Пю додав, що з цієї причини католицькі школи не отримають урядових дотацій у розмірі 68 тисяч доларів, передбачених на впровадження цього нового предмету. «Ми несемо відповідальність перед батьками і учнями. Не мусимо використовувати цих коштів незважаючи на те, що їх можуть нам перерахувати» - пояснив Іп Сінг-Пю.

 

Згідно впровадженої шкільної реформи 2004 року всі державні публічні школи керуються спеціальними комітетами, які складаються з батьків, учнів і спонсорів освіти. Останні повинні становити 60% членів керуючого комітету. Християнські школи побоюються впровадження конфесійних шкіл, щоб таким чином зробити процес освіти більш політизованим, а з часом дозволити уряду повністю контролювати процес підбору кадрів і джерел фінансування.

 


Кардинал Джозеф Зен Зе-Куїн сказав, що пропонована урядом програми із громадянської освіти буде звичайним урядовим «промиванням мозгів», а це загрожує накиданням черговим поколінням крайнього, агресивного націоналізму: «Любов до держави не є тотожною з любов’ю до партії».

 


Свою відмову впроваджувати даний предмет висловили також представники місцевих лютеран і англікан.

 

За матеріалами: radiovaticana.org