//

Молитва, якої потребує світ

Всесвітня Рада Церков закликала Церкви і парафії в усьому світі приєднатися до відзначення Міжнародного дня молитви за мир 21 вересня. Він співпадатиме із Всесвітнім днем миру, оголошеним ООН 10 років тому.


Тексти молитов можна буде надсилати на сайт Ради, а також на профіль у мережах Facebook і Twitter та електронну почту.


Молитви в наміренні справедливого миру повинні містити суспільні, економічні, екологічні, політичні та військові аспекти миру. Учасники Міжнародних екуменічних зборів щодо миру, які проходили 17-25 травня минулого року в столиці Ямайки, повинні в своїх молитвах згадати про ініціативи, натхнені цією подією.


З нагоди Дня молитви за мир учасників закликають приготувати публічні маніфестації, наприклад, молитви, культурні обміни, музичні та інші видовища з метою заохочення до діяльності заради миру.


Відзначення Міжнародного дня молитви за мир Всесвітня Рада Церков започаткувала в 2004 році в рамках Екуменічної декади подолання насильства (2001-2010) після укладення договору у цьому питанні між нею і ООН.


Католицька Церква з 1968 року відзначає Всесвітній день миру 1 січня. Папа Павло VI, який його запропонував, прагнув, щоб це була загальнолюдська подія, а не лише церковна. В 1967 році він запропонував відзначати такий День 1 січня, коли розпочинається черговий новий рік. Така ідея отримала загальне схвалення, однак на практиці ніхто її не підтримав, і досі цей День є внутріцерковною подією, за якою проте з великою симпатією і зацікавленістю слідкують у всьому світі. Вперше Всесвітній день миру відзначено 1 січня 1968 року. Кожного року Папа Римський готує спеціальне послання з нагоди цього дня.


За матеріалами wiara.pl