//

Папська рада допоможе африканцям взяти в свої руки майбутнє

  20-25 листопада в танзанійському Дар-ес-Салам пройде форум на тему "Віра, культура і розвиток в Африці". У заході візьмуть участь делегати всіх єпископських конференцій країн Африки і Мадагаскару. Одним з організаторів виступила Папська рада з культури. Кардинал Адрієн Сар, віце-голова Конференції католицьких єпископів Африки і Мадагаскару, архієпископ Дакара, зазначив, що форум прагне продемонструвати, що самі африканці повинні визначати своє майбутнє. "В Африці повинна відбутися революція, яка дозволить жителям континенту краще задуматися над своєю долею", - сказав єрарх, додавши, що після 50 років незалежності, африканський континент залишається в неволі свого минулого.

 

"Бути незалежним від інших - це свідомість, яку необхідно реалізувати. Все частіше і частіше, особливо молоде покоління усвідомлює, що від нього, а не від інших, залежить майбутнє Африки. Необхідно сприяти тому, щоб ця свідомість розширювалася і перш за все сприяла зміні менталітету і  поведінки, щоб жителі Африки відчули відповідальність за свій розвиток, в повному сенсі цього слова ", - вважає кардинал Сар.

 

Єрарх зазначив, що учасники форуму в Дар-ес-Салам будуть розмірковувати над тим, як визначити цей  розвиток і як його реалізувати на практиці.

 

За матеріалами radiovaticana.org