//

Тижневий огляд: переслідування християн (9.07. – 15.07.)

9липня повідомляється, що глава єпископату Японії попросив поліцію поважати релігійну свободу. Архиєпископ Осаки Лео Юн  Ікенада  2 червня зустрівся з главою Державної комісії з громадської безпеки  Джином Maтцубарою для отримання роз'яснень щодо проведення поліцейського розслідування стосовно  порушення релігійних свобод віруючих.

 

Щонайменше 10 людей загинули в Нігерії 7 липня в результаті нападу на християнські села, повідомляє kipa / apic. 

 

За даними 11 липня читаємо, що завершення двадцятої сесії ООН ознаменувалося історичною перемогою прав людини в Еритреї. Рада ООН з прав людини офіційно прийняла резолюцію щодо Еритреї і схвалила мандат для спеціального кореспондента з дослідження ситуації щодо порушення прав.

 

Християнизнову залишають Мосул. Незважаючи на посилені заходи безпеки, прийняті іракською армією, ісламісти продовжують гнобити послідовників Христа.

 

Ісламське угрупування "Боко Харам" визнало свою причетність до недільних нападів на християн в Нігерії, в результаті яких загинуло 65 осіб

 

Мусульманський підприємець у Пакистані вбив свого християнського працівника. Інцидент стався в Кот Гулам Мухаммад. 

 

Федерація в'єтнамських католицьких ЗМІ гостро протестує проти жорстокого нападу на місійну станцію в Кон Куонг в єпархії Вінь на півночі В'єтнаму. Організація, що об’єднує засоби масової інформації Австралії, Америки і Європи, а також радіо «Veritas» з Філіппін, зреагувала на напад на католиків.

 

"Переслідувані християни в таких країнах як Нігерія, Єгипет, Індія і Пакистан показують неймовірну мужність. Дивлячись на них, я пишаюся тим, що можу бути католиком", – сказав кардинал Жан-Луї Торан, голова Папської Ради з міжрелігійного діалогу.

 

В'єтнамська влада продовжує вести лінію жорсткої дискримінації стосовно  християнських громад. На цей раз портал міжнародної благодійної організації «Відкриті двері» повідомляє про зруйнування двох протестантських церков у провінції Дьєн-Бьєн.

 

12 липня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що організація «Open Doors USA» планує провести молитовну кампанію за християн під час Рамадану – місяця посту в ісламі, – повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Сhristian Рost.

 

У понеділок Держдепартамент США знову закликав уряд Ірану негайно звільнити засудженого на смерть пастора Йосефа Надаркані, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Сhristian Рost.

 

Відповідно до інформації за 13 липня читаємо, що кардинал Гонконгу Джозеф Дзен-Кін виступив на захист шанхайського єпископа Таддеуса Ма Дакіна, якого китайський уряд заарештував і помістив під домашній арешт.

 

У центрі Нігерії під час чергових кровопролитних зіткнень між кочівниками племені фульбе і жителями християнських сіл загинули близько 50 християн, ще близько 300 залишилися без даху над головою, повідомляє портал Christian Today.

 

Переслідування християн в Пакистані іноді набуває вельми несподіваної форми. «Pakistan Observer» повідомляє про більш ніж абсурдні звинувачення, висунуті проти католицького священика Рехмата Хакіма Майкла з ісламабадської парафії Фатіми. Його звинувачують в «викраденні афганських іммігрантів і вбивстві» їх «за відмову прийняти християнство».

 

15 липня повідомляється, що християни і мусульмани разом застерігають, що в Нігерії може вибухнути серйозний релігійний конфлікт. До того ж нагадують, що релігія є лише одним з факторів, які створюють напруженість в цій африканській країні.

 

Церква Кенії закликає уряд посилити захист християнських культових споруд. Єпископи скаржаться, що після нападу на церкви в Гаріссі, в результаті якого загинули 17 осіб, люди бояться приходити на недільну Літургію.