//

Євангелізація в Інтернеті. Досвід Церкви на Філіппінах

14 липня 2012 року в Марікіна Сіті, місті на Філіппінах, з’їхалось понад 450 делегатів з усієї країни, щоб взяти участь у національній зустрічі католицьких соціальних медіа структур. Як проінформувала Єпископська Конференція Філіппін, ця подія, «організована Єпископською молодіжною комісією, поставила перед собою мету заохотити вірних католиків до євангелізації у просторі Інтернету».

 

Єпископ Джоел Байлон – президент, Конференції Єпископів, сказав: «Ця зустріч відбулася успішно, оскільки учасники усвідомили той факт, що простір Інтернету є дозрілим для євангелізації. Ця подія, що вперше мала місце в історії Церкви на Філіппінах, - продовжував єпископ, - показала, що типовим для нашої Церкви є давати відповіді на ті виклики, які стоять перед нами».


На завершення єпископ Байлон знову пригадав звернення блаженного Івана Павла ІІ та папи Венедикта ХVІ, щоб євангелізувати світ Інтернету, перетворююючи його на проповідальницю, з якої звіщається Євангеліє. Враховуючи позитивні відгуки від зустрічі, філіппінські єпископи вирішили встановити 14 липня, днем, в який кожного року проходитимуть подібні зустрічі.

 

Джерело: Радіо Ватикан