//

На Донеччині освятили храм, робота над зведенням якого тривала близько 10 років

7 липня 2012 року у с. Петрівка, Олександрівського району, що на Донеччині владика Степан (Меньок), екзарх Донецько-Харківський УГКЦ, освятив храм Івана Хрестителя. Будівництво храму тривало близько 10 років.

 

Напередодні освячення маленькі парафіяни в українських строях зустрічали владику Степана з українським короваєм. Потім почалося освячення престолу та храму та архієрейська Божественна Літургія. Із владикою Степаном співслужили о. Віктор Кохановський, адміністратор парафії Івана Хрестителя с. Петрівка-1, о. Роман Вовк, сотрудник катедрального храму Покрови Пресвятої Богородиці у м. Донецьку, о. Ростислав Муховський, парох храму Зіслання Святого Духа у м.Донецьку о. Михайло Заверчук, адміністратор парафій Миколая Чудотворця та Цариці Вервиці у м. Донецьку, о. Іван Василенко, адміністратор храму апостолів Петра і Павла м. Димитрів, що на Донеччині, о. Микола Крецул із парафії Різдва Богородиці с. Верхньокам’янка, Артемівського району Донецької області, о. Віталій Кестер, адміністратор парафій рівноапостольних Володимира і Ольги, каплиці Святого Миколая Чудотворця м. Констянтинівка, шо на Донеччині, о. Степан Попадюк із Краматорська, о. Василь Іванюк, декан Краматорського деканату Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, о. Володимир Кузик, адміністратор храму Преображення Господнього м. Новодонецьк Добропільського району Донецької області. Крім цього, був присутній голова Олександрівської райдержадміністрації п. Олексій Бабешко, який подарував запрестольну ікону Івана Хрестителя храму та голова селищної ради с. Петрівка-1. А один фермер-бізнемен подарував храму ікону Почаївської Божої Матері. У вітальномі слові владика Степан (Меньок) відзначив, що до будівництва греко-католицького храму дружно спричинилися парафіяни с. Петрівка-1, хоча для його зведення не було відведено багато коштів. Загалом, у Чині освячення храму взяло участь близько 300 людей із околиць Олександрівського району Донеччини. За словами пароха освяченого храму, на це дійство прийшли навіть ті люди, які не ходять до Церкви. На його переконання, з відкриттям церкви греко-католицька громада села збільшиться, адже за його словами на недільну Літургію приходить близько 50 прихожан, у великі свята - більше.

 

Як розповів, о. Віктор, парох парафії Івана Хрестителя, будівництво храму тривало близько 10 років із 2002 року. «Будівництво відбувалося повільно. Два роки ми своїми силами робили фундамент, а потім ще три роки – стіни будували, потім знову кошти відкладали. Хотів би відзначити те, що у зведенні церкви приймали участь усі парафіяни і помагали хто чим міг: хто не міг йти на будівництво, той старався коштами допомогти і молитвою або ж просто годував, тих хто будував. Ця будова була справді родинною», - сказав о. Віктор. Цікавим є те, що двоє людей - вихідців із Західної України, які проживають у селі, цілковито займалися устроєм Церкви

 

Завершилася подія святковим обідом.

Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ