//

Свято богопосвяченого життя у Римі

Свято Стрітення Господнього окрім празничного пригадування мотивів Євангельської події, яка є немовби іконою, що відображає всецілу посвяту для служіння Господу, є днем, в якому в особливий спосіб приділяється увага тим, хто стоїть на дорозі богопосвяченого життя, тобто монахам та монахиням. День Стрітення як День Богопосвяченого життя був встановлений світлої пам’яті Папою Іваном Павлом II.

 

З нагоди празника Стрітення та свята Богопосвяченого життя в українському парафіяльному храмі Свв. Сергія і Вакха в Римі була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Кир Діонісій (Ляхович). У Божественній Літургії взяли участь представники різних українських чернечих згромаджень присутніх у Римі. У святковій проповіді владика Діонісій звернув увагу на важливість щоденної зустрічі з Богом, яка реалізується у молитві, на необхідність пророчого свідчення та несення Христового світла у житті. Це є завданням кожного християнина, але в радикальний спосіб є покликанням кожної богопосвяченої особи – наголосив Кир Діонісій. Адже кожний християнин, а в особливіший спосіб – монах, є покликаний шукати зустрічі з Тим, Хто є «Спасінням перед усіма народами», а зустрівшись з Ним, проповідувати Його та просвічуватись Його світлом.

 

Відразу по закінченні Божественної Літургії відбулось освячення свічок та привітання присутніх представників монашества.

 

Джерело: www.chiesaucraina.it