//

У Брюсселі релігійні лідери зустрінуться з політиками ЄС

12 липня в офісі Європейської комісії в Брюсселі відбудеться щорічна зустріч між керівниками структур Євросоюзу з релігійними лідерами Европи. У форумі візьмуть участь представники християнських конфесій, ісламу, юдаїзму та індуїзму. Католицьку сторону буде представляти голова Конференції єпископів Бельгії Архиєпископ Андре Жозеф Леанар. Тема зустрічі: "Солідарність між поколіннями: основа для майбутнього суспільства Європи".

 

Форум є продовженням діалогу між Європейським Союзом та представниками великих релігійних громад, присутніх на континенті. В цьому році, який ООН присвятила літнім людям і солідарності між різними поколіннями, дискусія буде присвечанана демографічній ситуації, старінню населення, гармонії між професійним і сімейним життям, а також боротьбі з безробіття, особливим чином серед молоді.

 

Єврокомісія відзначила, що зустріч буде також продовженням ініціатив в рамках стратегії "Європа 2020", метою якої є підвищення економічного добробуту, збільшення кількості місць роботи, сприяння соціальній інтеграції, а також боротьба з бідністю.

 

За матеріалами: radiovaticana.org