//

Антиклерикальна модель Барака Обами

Барак Обама відмовляється від американського розуміння свободи, а замість того форсує впровадження антиклерикальної моделі Третьої Французької Республіки перелому 19 і 20 століття. Загроза є дуже серйозною, тому ми повинні їй протистояти – вважає кардинал Френсіс Джордж, Митрополит Чикаго.

 


Сьогодні у США завершується двотижнева кампанія боротьби за релігійну свободу, яку зорганізували католицькі єпископи, і яку підтримали визнавці багатьох інших релігій, а також протестанти-євангелісти.

 


В часі кампанії проходили молитовні зустрічі, публічні дебати, реклама а також маніфестації. Сьогодні у всіх американських парафіях на знак протесту б’ють дзвони. За словами кардинала, Барак Обама замахнувся на те, що для американців завжди було найважливішим: на громадянські свободи.

 


«У США католики завжди могли бути собою. Влада це шанувала, а тепер має бути по-іншому. Білий Дім говорить нам: ви не можете презентувати себе як католики, якщо хочете діяти в сфері освіти, служби здоров’я чи соціальної опіки… Йдеться про те, щоб наші інституції зреклися своєї католицькості. Нас хочуть позбавити ідентичності. Проблема є дуже серйозною» - вважає Митрополит Чикаго.

 

За матеріалами: radiovaticana.org