//

Нового префекта хвалять на батьківщині

Вчорашнє призначення 64-річного Ґерхарда Людвіґа Мюллера, дотеперішнього Єпископа Реґенсбурґського, на посаду префекта Конгрегації Науки Віри було з радістю сприйняте Католицькою Церквою у Німеччині.

 


Конференція німецьких єпископів гордиться тим, що один з їх братів виконуватиме настільки важливу функцію у Римській Курії. Про це сказав вчора у Бонні глава єпископату Роберт Цоллітч. За його словами, єпископ Мюллер є «одним із видатних сучасних богословів». Як професор догматики та історії догм, мав істотний вплив на сучасне представлення віри Церкви у світі. Крім того, теперішній префект до того виконував обов’язки глави комісії німецького єпископату у справах екуменізму і у значній мірі спричинився до теологічного обміну з євангелістськими церквами а також з православ’ям у Німеччині.

 


Привітав нового префекта і Центральний Комітет Німецьких Католиків. Його глава Алоїз Глюк одночасно підкреслив, що в подальшому йому бракуватиме допомоги єпископа у організації Тижнів Німецьких Католиків.

 


Ґерхард Людвіґ Мюллер буде також главою комісії „Ecclesia Dei”, яка відповідає за діалог з традиціоналістами, а також главою Папської Біблійної Комісії і Міжнародної Теологічної Комісії. Ці уряди традиційно пов’язані з функцією префекта Конгрегації Науки Віри.

 

За матеріалами: wiara.pl