//

У Брюховичах біля Львова встановили пам’ятник Івану Павлу ІІ

У Брюховичах відбулись урочисті заходи з нагоди відкриття пам’ятника Івану Павлу ІІ. Святі отці промовили молитву та звернулись до громадян. Пам’ятник споруджено з ініціативи та храму Різдва Пресвятої Богородиці на честь 11 річниці історичного візиту Папи на Україну. До створення пам’ятника долучились Брюховицька селищна рада та небайдужі меценати, Про це з місця події повідомив кореспондент IA ZIK.

 

У смт Брюховичі на Львівщині сьогодні відбулось урочисте відкриття та посвячення нового пам’ятника Понтифіку Івану Павлу II, котрий перебував у Львові з офіційним візитом у 2001 році. На честь події святі отці УГКЦ освятили пам’ятник та закликали громадян до молитви, також висловили слова подяки скульпторам та авторам пам’ятника.

 

Як зазначив Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор (Возьняк), Іван Павло II відомий за його добрі справи по всьому світі, допомогав людям та впливав на піднесення добробуту. Він бажав, щоб усі люди жили в достатку та виступав проти зла та несправедливості. 1 травня 2011 р. Іван Павло ІІ був причислений до лику Блаженних.

 

«Цей пам’ятник є джерелом нашої вдячності та любові до Блаженного Івана Павла II», – пояснив Архиєпископ Ігор.

 

Пам’ятник споруджено на вулиці Львівській у смт Брюховичі, напроти джерела. При в'їзді  у населений пункт зі сторони Львова, пам’ятник знаходиться праворуч.