//

«Завдання священика велике і пов’язане завжди з діяльністю перед Богом»

«Завдання священика велике і пов’язане завжди з діяльністю перед Богом, бо йому необхідно стояти перед престолом Всевишнього» - сказав Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор у своїй проповіді після уділення священичих свячень о. д-ру Олегу Кіндію.

 

Ієрейське рукоположення нового священика Львівської Архиєпархії відбулося в Архикатедральному соборі Святого Юрія у Львові, 2 липня в день Святого апостола Юди, брата Господнього.

 

Новопоставлений священик здобув ступінь доктора богослов’я під час навчання у Католицькому Університеті Америки (Вашингтон, США) успішно захистивши дисертацію на тему «Христологія Климента Олександрійського». Працюючи викладачем кафедри богослов’я Українського Католицького Університету, о. Олег також навчався на програмі «пізніх покликань» Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, яку закінчив у 2011 році. Дияконське служіння, вдало поєднуючи з викладацькою діяльністю неопресвітер Львівської Архиєпархії сповняв на парафії Свв. Володимира і Ольги (м. Львів, вул.Симоненка, 5а).

 

Разом з новим священиком за його чисте і бездоганне священство під час Архиєрейської Божественної Літургії молилися теперішній і колишній ректори Українського Католицького Університету де навчався і працює о. Олег Кіндій  – о. д-р Борис Гудзяк та митр. прот. Михайло Димид, священнослужителі собору Святого Юрія, родина о. Олега, викладачі УКУ та гості цього торжества.

 

По завершенні Богослуження Високопреосвященний Митрополит Львівський владика Ігор привітав нового священика з особливим днем у його житті та побажав мужності та відваги на дорозі священства.

 

Роман Соколенко,