//

У Мінську відбувся прийом на честь Бенедикта XVI

29 червня 2012 у Мінську відбувся прийом з нагоди 7-річчя Понтифікату і 85-річчя від дня народження Бенедикта XVI. На запрошення Апостольського нунція в Білорусії, Архиєпископа Клаудіо Гуджероцці, відзначити цю подію зібралися всі католицькі єрархи Білорусі, представники Православної Церкви, міської влади, Міністерства закордонних справ і дипломатичних місій. Під час відкриття церемонії прозвучали гімни Ватикану та Білорусі.


Архієпископ Клаудіо Гуджероцці, звернувшись до присутніх білоруською мовою, назвав білоруський народ сильною нацією, розмова з якою без урахування її історичного досвіду буде завжди неефективною. На його думку, роль Святого Престолу є саме в намаганнях «дозволити відбутися діалогу – діалогу всередині країни і діалогу на міжнародній арені».

 

Апостольський нунцій висловив сподівання, «що білоруський шлях до свободи і справедливості буде продовжуватися і буде керуватися морально прийнятними інструментами сучасної економіки, не виключаючи соціальної підтримки».


Заступник міністра закордонних справ Білорусі Олена Купчина під час прийому зазначила, що плідна праця Понтифіка з поширення справедливості в усьому світі є найкращим прикладом служіння людям. Між Святим Престолом і Білорусією, як зазначила Олена Купчина, склалися дружні відносини.

 

 

За матеріалами: radiovaticana.org