//

Владика Діонізій Ляхович відвідав українців Іспанії

У четвер, 28 червня 2012 р., Апостольський Візитатор Владика Діонісій (Ляхович) відбув з черговим робочим візитом до Іспанії. Цього дня о 18-ій годині Апостольський Візитатор зустрівся з Архієпископом Толедо Монс. Брауліо Родріґес Пласа (Don Braulio Rodríguez Plaza).

 

Під час зустрічі мова йшла про розвиток душпастирства для українських іммігрантів в Толедо та околицях і завершилася домовленістю про прийняття священика УГКЦ в Архієпархію Толедо для зазначених душпастирських потреб.


У п’ятницю, 29 червня, о год, 12:45, в м. Алкала де Енярес, у храмі "Вифлиємської Богородиці" Владика Діонісій очолив Божественну Літургію для дітей українських іммігрантів в Іспанії, які беруть участь в літньому християнському таборі. Співслужили Владиці о. Іван Липка, капелан місцевої української громади, та о. Богдан Тимчишин, який приїхав з України в складі катехитичної групи з чотирьох чоловік, разом з п. Назаром Дуда, п. Наталією Мусій та с. Юліаною Дзюбатою, ЗСМ, щоб проводити табір для українських діточок в Іспанії. В проведенні табору допомагає також місцева українська катехитка панна Ірина Лис. Організатором табору вже четвертий рік поспіль є Сестра Луїза Цюпа, СНДМ, заступник Голови Патріаршої Катехитичної комісії УГКЦ, яка через ряд обов’язків була вимушена передчасно повернутися в Україну.


Табір, в якому беруть участь 40 діточок, організовано за спеціально розробленою духовно-розважальною методикою, де поєднані молитва, навчання та дозвілля. До обідньої пори проводиться катехизація і Літургія у церкві, а після обіду відбуваються забави спортивно-оздоровлювального характеру у місцевій школі. Триватиме табір до 3 листопада ц.р.
Апостольський Візитатор перебуватиме в Іспанії до 8 липня та відвідає з душпастирським візитом громади УГКЦ у м. Малаґа (1-5 липня), у мм. Алмерія та Ґаручя (5-7 липня), у м. Торрев´єха (8 липня).

 

Джерело: Прес-служба УГКЦ в Італії