//

Бенедикт XVI прийняв рішення щодо канонізаційних і беатифікаційних справ

28 червня під час аудієнції для кардинала Анджело Амато, префекта Конгрегації у справах канонізації святих, Папа Бенедикт XVI затвердив декрети, які стосуються визнання чудес, мучеництва і героїзму чеснот 22 кандидатів на піднесення на вівтар. Таким чином затверджено чудеса, вчинені за посередництвом слуг Божих о. Луки Пассі, італійського священика і бразильської мирянки Франчески Де Паоло Де Хесус. Окрім цього будуть опубліковані декрети про визнання факту мученицької смерті слуг Божих єпископа Еммануеля Борраса Ферре з Іспанії, італійського священика о. Джузеппе Пуглізі, іспанського монаха Ерменегільда Іза  Арегіта і п'яти його соратників, іспанської монахині Вікторії від Ісуса і двох індійських мирян Девасахаяма Пілая і Арала Курусади.


Також Папа затвердив декрети про героїчні чесноти рабів Божих кардинала Сикста Ріарія Сфорці з Італії, американського архиєпископа Фултона Шина, іспанського єпископа Альваро дель Порціло і Дієз де Солано, голландського священика о. Людовика Ційсена, іспанського священика Христофора від св. Катерини, канадської монахині Марії від Святого Серця, ірландської монахині Марії Ангеліни Терези, угорської монахині сестри Марії Маргарити та італійської монахині сестри Фердинанди Ріви.


Відзначається, що ще 10 травня Святійший Отець  затвердив декрет про мучеництво Слуги Божого о. Джованні  Угуета та Картона, іспанського священика.

 

За матеріалами radiovaticana.org